Ηλεκτρικές Σκούπες
ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
Οι ηλεκτρικές σκούπες δεν κατέχουν την 1η θέση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σ’ένα νοικοκυριό.
 Ωστόσο, και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2005 η συνολική κατανάλωση ρεύματος όλων των ηλεκτρικών σκουπών στην Ευρώπη ανήλθε στις 18TWh. Αυτή η κατανάλωση μπορεί να φτάσει και τις 34TWh μέχρι το 2020. Γι’αυτό το λόγο έχει δοθεί Ευρωπαϊκή οδηγία στους κατασκευαστές ηλεκτρικών σκουπών να σχεδιάσουν νέα προϊόντα που διατηρούν χαμηλά πρότυπα ενεργειακής κατανάλωσης και σέβονται το περιβάλλον.
Για την Rowenta η συμμόρφωση σε αυτή την περιβαλλοντική οδηγία, έδωσε και το κίνητρο για καινοτομία. Η μάρκα αποφάσισε να πάρει τη σκυτάλη.
Οι ηλεκτρικές σκούπες ήταν υπαίτιες για το 3% της συνολικής ηλεκτρικής κατανάλωσης της Γαλλίας το 2014.
Κατόπιν αιτήματος Ευρωπαϊκών οδηγιών, η ενεργειακή κατανάλωση των ηλεκτρικών σκουπών μειώθηκε στα 1600W το 2014 και στα 900W το 2017.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Για πολλούς καταναλωτές, η απόδοση μιας συσκευής συνδέεται άμεσα με την ισχύ του μοτέρ της.
Όσο περισσότερο αυξάνουμε τα watts, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το σκούπισμα. Σαφώς, η αποδοτικότητα μιας ηλεκτρικής συσκευής εξαρτάται από την ενεργειακή της κατανάλωση. Παρ’όλα αυτά, και άλλοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Γι’αυτό το λόγο οι σχεδιαστές των προϊόντων της Rowenta έχουν προβλέψει και την πιο μικρή σχεδιαστική λεπτομέρεια, ούτως ώστε οι συσκευές να εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ROWENTA

Στις ηλεκτρικές σκούπες, τα μοτέρ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της απόδοσης και της αθόρυβης λειτουργίας. Το νέο σύστημα μοτέρ EffiTech αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς παράγει άψογη ενεργειακή απόδοση χάρη στη μεγαλύτερη απορρόφηση της σκόνης με την ελάχιστη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση. Η αποδοτικότητα δεν είναι αποτέλεσμα απλά της ισχύος, αλλά ένας συνδυασμός κυκλοφορίας του αέρα και του πέλματος απορρόφησης της σκόνης. Χάρη σε αυτές τις τεχνολογίες, όλες οι ηλεκτρικές σκούπες της Rowenta χρίζουν Α κλάσης στην Ενεργειακή Απόδοση.

SILENCE FORCE 4Α FULL CARE:

ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ME ΣΑΚΟΥΛΑ

Με ελάχιστο επίπεδο θορύβου μόνο 58db και μέγιστο επίπεδο θορύβου 63db, η Silence Force 4A είναι η πιο αθόρυβη από τις 4Α ηλεκτρικές σκούπες, δίνοντας σας την δυνατότητα να σκουπίζετε ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας. Είναι τόσο αθόρυβη που πλέον θα μπορείτε να παρακολουθείτε ταυτόχρονα τηλεόραση ή και να μιλάτε με τον φίλο σας. Ενεργειακά αποδοτική και με δυνατότητα υψηλού φιλτραρίσματος της σκόνης, είναι ο ιδανικός σύντροφος για να απομακρύνετε την σκόνη από οποιονδήποτε τύπο δαπέδου

SILENCE FORCE MULTI-CYCLONIC:

ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΑΚΟΥΛΑ

Η πολυ-κυκλωνική σκούπα Silence Force ™ Multi-Cyclonic είναι η πιο αθόρυβη στην κατηγορία της. Υπόσχεται ισχυρή αναρρόφηση, χάρη στην τεχνολογία πολλαπλών κυκλώνων με δύο στάδια καθαρισμού (99% διαχωρισμός αέρα / σκόνης). Το επίπεδο θορύβου είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλό (68 dB) χάρη στις αποκλειστικά κατοχυρωμένες τεχνολογίες: Silence Cyclone και Extreme Silence System.

Και η ενεργειακή ετικέτα?

Υποχρεωτική για όλες τις ηλεκτρικές σκούπες από τον Σεπτέμβριο του 2014, παρέχει προϊοντικές πληροφορίες που είναι κοινές για όλες τις σκούπεςανεξαρτήτως μάρκας. Αναγνωρισμένη σε 28 χώρες, δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν διαφορετικά μοντέλα μεταξύ τους.Στην ετικέτα η ενεργειακή απόδοση είναι ο συνδυασμός της ενεργειακής κατανάλωσης και της μέσης απόδοσης σκουπίσματος.Η αποδοτικότητα του σκουπίσματος διαχωρίζεται σε 2 δείκτες: απόδοση απορρόφησης σκόνης σε χαλιά ( κλάσεις A μέχρι E) και απόδοση απορρόφησης σκόνης σε σκληρά πατώματα (κλάσεις A μέχρι F).