Περιβαλλοντική δέσμευση
ROWENTA, ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

H Rowenta έχει αφοσιωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στο να δημιουργήσει προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Σε αυτή την προσέγγιση οικολογικού σχεδιασμού, η Rowenta αναλύει τον κύκλο ζωής των προϊόντων της και δεν παύει να αναζητά ακόμα περισσότερες παραμέτρους οικολογικής βελτιστοποίησης των προϊόντων της.

Στην προσέγγισή της, η Rowenta συγκεντρώνει κυρίως τις προσπάθειές της σε 3 φιλόδοξα προγράμματα:

Επισκευή παρά αντικατάσταση

Εξοικονόμηση ενέργειας
χωρίς συμβιβασμό
στην αποτελεσματικότητα

Χρήση ανακυκλωμένων υλικών
για βιώσιμη καινοτομία

Divider

10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΙΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ


Πρωτοπόρος στην επιδιόρθωση, η Rowenta προσπαθεί συνεχώς να επεκτείνει τον κύκλο ζωής των προϊόντων της

Τα εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις για τα προϊόντα Rowenta μπορούν να επισκευάσουν συσκευές καθ’όλη την διάρκεια ισχύος της εγγύησης αλλά και μετά το πέρας της, καθώς τα ανταλλακτικά των προϊόντων είναι διαθέσιμα για 10 χρόνια.

Βασική δέσμευση της Rowenta για τα ανταλλακτικά επισκευής των προϊόντων της είναι να μην υπερβαίνουν το 50% της αξίας του καινούριου προϊόντος

Divider

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Η ισχύς δεν ισοδυναμεί με την υπερβολική κατανάλωση!

Η Rowenta έχει υποστηρίξει και έχει χαράξει τον δρόμο για Ευρωπαϊκούς κανονισμούς όπως του Οικολογικού σχεδιασμού και της Ενεργειακής σήμανσης, οι οποίοι επιβάλλουν στους κατασκευαστές ηλεκτρικών σκουπών ένα νέο πρότυπο εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης: στην Ευρώπη, η ισχύς των ηλεκτρικών σκουπών έχει μειωθεί στα 1600W από το 2014, και το επίπεδο της ισχύος αναμένεται να κατέβει στα 900W το 2017.
Το 100% της νέας προϊοντικής γραμμής ηλεκτρικών σκουπών της Rowenta ακολουθεί το νέο πρότυπο, ενώ η Rowenta επεκτείνει τις προσπάθειές της και σε άλλες προϊοντικές κατηγορίες.

Η σειρά των ηλεκτρικών σκουπών χωρίς σακούλα Silence Force Multicyclonic διαθέτει ισχύ 750W ισοδύναμης ισχύoς αναρρόφησης μίας σκούπας 2100W

Το σίδερο ατμού Focus Excel εξοικονομεί έως και 20% ενέργεια.

Το γνωρίζατε;

ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Στη σημερινή εποχή, και στα πλαίσια της Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Rowenta εντάσσει ολοένα και περισσότερο ανακυκλωμένα υλικά στα προϊόντα της

Divider

Πλέον θα βρείτε στα καρτελάκια όλων των σκουπών μας την ενεργειακή τους σήμανση. Από την κλίμακα Α έως G, θα βρείτε μετρήσεις τόσο για την αποτελεσματικότητα τους σε χαλί και δάπεδο όσο και για την συλλογή της σκόνης/ενεργειακής κατανάλωσης.

Σε ένα νοικοκυριό, 50% της ενεργειακής κατανάλωσης πηγάζει από την κουζίνα και από συσκευές άνεσης και ψυχαγωγίας.

Γιατί είναι σημαντικό να δράσουμε τώρα; Απλά φανταστείτε ότι στην Ευρώπη, 288 εκατομμύρια ηλεκτρικές σκούπες εκπροσωπούν 6.6 τόνους CO2 που ισοδυναμούν με τους αντίστοιχους ρύπους 3.3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Divider

Ύστερα από τρία χρόνια έρευνας, για πρώτη φορά στην Γαλλία, η Rowenta, η Eco Systemes και η Veolia έθεσαν σε ισχύ τον πρώτο ολοκληρωμένο κύκλο παραγωγής προϊόντων από ανακυκλωμένα υλικά.

Το 2015, μέσω αυτής της συνεργασίας, η Rowenta παρουσίασε την γεννήτρια ατμού με μποϊλερ Silence Steam, κατασκευασμένη από ανακυκλωμένες οικιακές μικροσυσκευές και της οποίας το εξωτερικό χαμηλό περίβλημα αποτελείται από ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο. Πλαστικό, ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο… Το σώμα της γεννήτριας ατμού με μποϊλερ Silence Steam περιέχει μέχρι και 40% ανακυκλωμένα υλικά.